Polerowanie auta - profesjonalna firma w trójmieście??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • uczeszsie
    Classic
    • 2011
    • 12

Logujesz na 3 biegu od 1500 do 4200 obr... na pełnym palniku
    Grupy - 011,010 i 008

Dodoatkowo zaloguj statycznie(bieg jałowy)... 011 Basic Settings
  • mati76
    Drive
    • 2010
    • 51

Szukam jakiejś dobrej, sprawdzonej firmy w trójmieście lub okolicach, która zajmuje się profesjonalną polerką samochodową, z naciskiem na usuwanie rys na lakierze. Niestety załatwiłem sobie lakier na 2 drzwiach porannym oczyszczaniem szyb z rosy uszkodzoną myjką... Rysy są na tyle głębokie, że zabawa pastą już raczej nie pomoże więc szukam jakiejś firmy, która by się z tym pobawiła (i nie pogorszyła jeszcze sprawy...)

Komentarz

• El Zygmunto
      Elegance
      • 2008
      • 838

to zależy jak głębokie są rysy

koło hali Olivia jest firma Smart Plus czy S Plus - bawią się w taki detailing

a jeśli wystarczy polerka to dobrze sobie z tym radzą chłopaki z Mike's Car Spa na granicy Sopotu i Gdańska
      Moja była "Czarnula" O2 (swap 2.0 FSI)
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33422

Komentarz

• mati76
        Drive
        • 2010
        • 51

Zamieszczone przez El Zygmunto
        koło hali Olivia jest firma Smart Plus czy S Plus - bawią się w taki detailing
        Właśnie o nich myślałem ale nie znam nikogo, kto korzystał z ich usług a póki co opinie w necie mają różne... nie mówię o punkcie w Gdańsku ale ogólnie.

Rysy są i głębsze i płytsze - niektóre pewnie uda mi się spolerować pastą, inne są lekko wyczuwalne paznokciem ale raczej nie sięgają podkładu stąd moja nadzieja, że uda się je przynajmniej zmniejszyć przez polerkę (nie chcę niczego lakierować).

Komentarz

• skoh
          Ambiente
          • 2011
          • 176

Ja miałem rysę zrobioną kluczem na tylnim błotniku aż do podkładu. Klasyczną falę o dł. 50cm. Usunąłem ją w następujący sposób:
          Odtłuściłem i dokładnie wyczyściłem rysę.
          Na igłę do szycia nabierałem kropelkę lakieru bazowego, odsączyłem nadmiar o ściankę naczynia, następnie wyełniałem powoli rysę.
          Na drugi dzień papierem wodnym chyba 1500 nałożonym na drewienko w postaci takiego powiedzmy patyczka do lodów, tylko niezaokrąglonego na końcu, polerowałem nadmiar lakieru, który wylał się poza rysę.
          Po tym polerka pastą i wyczyszczenie z resztek pasty oraz odtłuczczzenie.
          Kolejny dzień to wypełnienie lakierem bezbarwnym, podobnie jak bazowym i znów po wyschnięciu polerka. Operację wykonałem dwykrotnie aby wypełnić rysę do poziomu lakieru.
          Praca bardzo żmudna, ale efekt rewelacyjny. Rysa jest niezauważalna, a właściwie po prostu jej nie ma.

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

mati76, zapraszam do tego wątku: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24594 tam na pewno ci pomożemy i poradzimy jak rozwiazac Twój problem.
            Czarny Elegance

Komentarz

• Arhoax
              Ambiente
              • 2010
              • 181

Jak coś SNB w Gdyni już nie istnieje - sprawdzone 12.04.2012r
              tak samo Mike's Car Spa na granicy Sopotu i Gdańska, niema ich od pół roku, jest tam teraz mechanik - sprawdzone 12.04.2012r

inne profesjonalne firmy tego typu?
              Arek

Komentarz

Pracuję...